Bio

Hei! Jeg heter Audun Mortensen. Jeg er født i 1985 i Daejeon, oppvokst og bosatt i Askim. Jeg er forfatter for Flamme Forlag (imprint av Cappelen Damm), sportslig leder for Askim Fotball, frilansjournalist og foredragsholder, med utdanning i idéhistorie fra Universitetet i Oslo.


Debutboken min «Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det» ble i 2009 kåret til «årets beste diktdebut» av Aftenposten. Boken kom på 9. plass i kåringen av «de 106 viktigste diktsamlingene de siste 50 årene», utført av tidsskriftet La Granada, i samarbeid med 48 forfattere, i 2016. Oppfølgeren «Aaliyah» (2011) kom på 22. plass i samme kåring. Kunstnerboken min «The Collected Jokes of Slavoj Žižek» (2011) er oversatt til 15 språk.


I 2015 var jeg på Dagens Næringslivs talentliste «30 under 30». Erlend Loe beskrev meg som «frisk i tanken, uortodoks, uredd, og morsom» da han utnevnte meg til sin favoritt blant unge norske forfattere i Klassekampen for noen år siden. Jeg husker godt at «L» (1999) gjorde inntrykk på meg som tenåring.


Jeg har hatt separatutstillinger ved Hordaland Kunstsenter (Bergen) og Futura Gallery (Praha), og deltatt på gruppeutstillinger ved V1 Gallery (København), Gagosian Gallery (New York), Kösk Gallery (Oslo), Trafo Kunshall (Asker) og Galleri Image (Aarhus).


Foredrag og opplesning kan bestilles via Forfattersentrum:

https://forfatterkatalogen.no/forfattere/audun-mortensen